- درباره -
موسسه زیست محیطی آوند
شیوه کار ما
ارتباط با طبیعت و الهام گرفتن از آنبازی و گفتگو و برانگیختن تخیلانجام زندگی روزمره با حضور کامل در اینجا
اصول کار ما
تشويق كودكان در كنار منافع خود به درنظرگرفتن منافع ديگران توجه ويژه به ترغيب نكردن كودكان به پاداش های بيرونی
اهداف ما
کمک به کشف تواناییهای هر کودکآگاه سازی خانواده برای قرار دادن کودک در مسیر رشد همه جانبه
با شیوه کار آوند بیشتر آشنا شوید
- ارتباط با طبیعت و الهام گرفتن از آن
- بازی و گفتگو و برانگیختن تخیل، تفکر و بیان احساس
- تکرار و ایجاد نظمی روزانه برای برقراری امنیت درونی و درک بهتر مطالب
- انجام زندگی روزمره با حضور کامل اینجا و اکنون بودن
- تجربه کردن هر پدیده و رفتاری که خطری برای خود و دیگران نداشته باشد، به طور مستقیم و در ارتباط با حواس پنج گانه
- به وجود آوردن شرایط مختلف برای انجام کار گروهی و مشارکتی
- قصه گویی و گفتن افسانه های ایرانی و ملی
- ارتباسط با هنرهای پیرامون خود موسیقی، نقاشی، سفال، طراحی لباس و ...


اهداف ما
با اهداف موسسه زیست محیطی آوند بیشتر آشنا شوید
آوند مسئولانه می کوشد با تکیه بر روش ها و اهداف زیر به سهم خود در آشنایی آینده سازان ایران زمین با طبیعت و آماده سازی آنان برای همسازی و همراهی با مادر زمین و تگهبانی از این میراث گرانبها، به شایستگی وظیفه خود را ایفا نماید. زندگی با کودکان در آوند:
- کمک به کشف توانایی های هر کودک و تشویق آنان به زندگی کردن در آن حیطه
- آگاه ساختن خانواده ها برای قرار دادن کودک خود در مسیر رشد همه جانبه
- آشنا کردن کودک و والدین آنان، با فرهنگ، آداب و رسوم قومی و بومی ایران و در درجه بعد، دنیا
- رساندن کودکان به تجربه های اوج و دلنشین
- بالا بردن توانایی آنان در حل مشکلات زیستس
اصول کار آوند
- توجه و تكيه بر پرورش جنبه های مختلف رشدی انسان عموما و كودكان خصوصا در زمينه های جسمی، فكری، گفتاری، اجتماعی و عاطفی بويژه رشد اجتماعی و عاطفی آنان
- دقت بايسته به عدم مقايسه و ارزش گذاری كودكان با يكديگر
- سوق ندادن كودكان به فضای رقابت و مسابقه و متعاقبا هدايت و تشويق آنان به سوی اصل «برنده برنده » در زيستن خود
- توجه ويژه به ترغيب نكردن كودكان به امتياز گرفتن و پاداش های بيرونی
- تشويق كودكان در كنار منافع خود به درنظرگرفتن منافع ديگران

- موسس آوند -
مصاحبه با خانم پشوتنی
گزارشی از موسسه ای که می خواهد ، کودکان با همراهی طبیعت و یاری مادرزمین ، شاد و خوشبخت باشند .
اگر دوست دارید فرزندانتان کامپیوتر یاد بگیرند ، شعر حفظ کنند و بیشترین وقت خود را صرف حل کردن کتابهای آموزشی نمایند و اگر دوست ندارید فرزندانتان از محیط آمورشی خود در فصل گرما و سرما خارج شوند و تنها برای تفریح و یا ورزش خود کمی تاب و سرسره بازی کنند حتما کودکانتان را به آوند نسپارید. موسسه حامیان طبیعت پاک با نام اختصاری آوند به کودکان تنها فرصت زندگی کردن و بروز توانایی هایشان را می دهد. آنها فراوان به طبیعت می روند و فراوان طبیعت را به محل زندگی خود می آورند، چرا که معتقدند بیشترین مشکل انسانهای کنونی و بخصوص شهر نشین، دور افتادن از طبیعت است و در نتیجه دور افتادن از ذات الهی و طبیعی خود.
با خانم گوهرناز پشوتنی مسئول این موسسه که قبلا نیز به مدت ۴ سال مدیر مسئول انجمن توسعه مهارت های و استعداد های کودکان (اتمک)بوده گفت و گوی دلنشین داشتیم ایشان اظهار نمودند:ما بخشی از طبیعت هستیم و از استادان طبیعت که همان آب، خاک و هوا و گیاه و حیوانات و آتش و کوه و… هستند، عشق و همراهی، مشارکت، نظم، هماهنگی تنوع، تعادل، تغییر، استواری، آرامش و شادی را می آموزیم بنابراین می کوشیم کودکان محیطی شاد را تجربه کنند و آموزش های لازم خود را که بر حسب نیاز هایشان هست را بطور غیر مستقیم کسب نمایند.هیچ تحمیل و فشار و یا برنامه ای بسته شده برای بچه ها وجود ندارد ایشان معتقد بودند که کودکان بخشی از طبیعت بکر هستند.، ومااگر نمی توانیم به دلیل شرایط زندگی کنونی باطبیعت همراه باشیم حداقل با کودکان ارتباط بیشتری داشته ، چرا که آنها ارزش های طبیعت را رایگان به ما هدیه می دهند و از همه مهم تر خود نیز مروجان مهم حفظ طبیعت خواهند بود. دلیل انتخاب ما برای آموزش به کودکان وحضور آنها در کنار بزرگسالان مجموعه بدین علت می باشد.
از ایشان سوال کردیم ، آموزشهای شما چگونه است ؟
با کلمه آموزش و تعریفی که هم اکنون از آن می شود به نوعی مخالفیم ،ما اعتقاد داریم آموزش تنها یک جریان است و بیشتر باید در این سنین به فکر پرورش بود . هدف ما این نیست که از بچه ها در آینده تنها مهندسین و دکترهایی موفق بسازیم. بلکه ما تلاش می کنیم زیربنای انسان های شاد ، راضی و خوشبخت را در دیگر مشاغل و تخصص های جاری نیز، فراهم سازیم .
پس باید به رشد همه جانبه کودک اندیشید ، به خصوص در سنین طلایی صفر تا ٣ و ٣ تا ٧ سال . همانند نمایش خلاق ، بیان احساس ، شاهنامه خوانی ، نقاشی ،موسیقی ، زبان انگلیسی و … که در این موسسه ، برگزاری تمام این نیازها بازیرساخت محیط زیست و باتکیه بر لذت کودک صورت می گیرد و این تفاوت بارز ما با دیگر مراکز است . مربیان نیز در این مجموعه در وحله اول موظف به گذراندن دوره های خود شناسی هستند. آنها بر حسب سرشت خود و کودکان گزینش می شوند.
کمی راجع به تغذیه کودکان در این مجموعه نیز بگویید :
فرآیند تغذیه باکمک متخصص طب سنتی و طبیعی ، برنامه ریزی می شود ، کودکان در تهیه آن ( از خرید تا درست کردن ) نقش بسزایی دارند.آنها می آموزند غذایی که می خورند ، از چه درست شده و از همه مهم تر چگونه باید شکرگزار باشند . تازه و سالم بودن ، ارگانیک بودن ، رعایت سردی و گرمی غذا و تحریک ذائقه کودک از عمده شاخصه های این فعالیت است .
نحوه ی آموزش خانواده ها وبزرگسالان چگونه است ؟
ما معتقدیم نیمی از شخصیت یک انسان را پدر و مادر او شکل میدهد پس اگر پدر و مادرانی پرورش پیدا کنند که بدانند چگونه باید در رشد طبیعی فرزندانشان قدم بردارند ، زندگی متفاوت و زیباتری خواهند داشت . شرط حضور کودکان در موسسه ، مشارکت والدین حتی پدر بزرگ ها ومادر بزرگ ها در کلاس های آموزشی است.
این موسسه که به عنوان NGO ی برتر سال ٩٢ در هفتمین کنفرانس محیط زیست شناخته شده ، ما را ترغیب نمود تا بیشتر به کودکان و طبیعت بیاندیشیم و با کودکان برای طبیعی زیستن همراه شویم . موقع خروج از موسسه این جمله که ما تنها یک مادر زمین داریم، توجه ما را بیشتر به خود جلب کرد و اگر مادر زمین همواره برای ما بهترین ها را می خواهد ما برای او چه کرده ایم ؟ و چگونه به کودکانمان ارتباط با این مادر را می آموزیم ؟ به واقع چگونه ؟؟؟

- گهرناز بانو پشوتنی -
موسس